Sammatin Solmut

Subtitle

Sammatin Solmujen historia


Sammatissa on ollut partio jo ennen Solmuja.

Torpan Tytöt ja Eliaksen Pojat toimivat muutamia vuosia, mutta toiminta hiipui jo aikoja sitten.

Tammikuussa 2005 puhallettiin partiotoiminnan hiipunut hiili uudestaan hehkuun.

Perustamiskokous pidettiin ja lippukunta Sammatin Solmut ry perustettiin 26.1.2005. Tilaisuudessa oli läsnä seurakunnan, kunnan ja Uudenmaan partiopiirin edustajia.

Anoimme heti lippukunnan perustamisen jälkeen, Sammatin kunnalta lupaa Sammatin vaakunan vaahteranlehden käyttöön. Tämä lupa myönnettiin ja huivejamme  koristaa tuttu ja rakas vaakunalehti väriltään valkoisena.


Ensimmäinen lippukunnanjohtajamme oli Markus 'Makke' Sundqvist ja hänen johdollaan saatiin toiminta alkuun pitkän tauon jälkeen.

Ensimmäisenä vuotena keskityttiin johtajiston koulutukseen ja toiminnan vakiinnuttamiseen, sekä esittäydyttiin eri tapahtumissa kuten Kotokontupäivillä ja jaettiin tietoa olemassaolostamme infotilaisuuksissa ja tiedotteilla koululla.

Seuraavan vuoden Toukokuussa aloittivat ensimmäiset laumat ja vartiolaiset toimintansa. Johtajiston kokoonpano oli silloin seuraava: Lippukunnanjohtajana toimi Markus 'Makke' Sundqvist, Apulaislippukunnan johtajana Jyrki 'Jykä' Saarinen, Sampona Henry 'Henkka' Ekblad, taloudenhoitajana Helena 'Mummo' Juvankoski ja jäsensihteerinä Anneli 'Vaavi' Jokiniemi.


Itsenäisyyspäivänä 2005 annettin lupaukset ja kannettiin ensimmäisen kerran kynttilät sankarihaudoille.

Ensimmäinen talvileiri, Lumipallo -06, järjestettiin 17.-20.2.2006 Oravannokassa.


Jättölän entisellä kyläkoululla 2007 järjestetty talvileiri, Talvi2007, siintelee myös varmasti monen muistoissa.


Vuosi 2008 oli miltei kohtalonvuotemme toiminnan hiipuessa hiljaa ja miltei loppuenkokonaan. LPKJ Susanna 'Sussu' Ekblad laittoi silloin itsensä peliin ja piti meidät hengissä. Uusia johtajia saatiin mukaan ja kouluttautumiset pyörähtivät käyntiin.

Surun tummat siivet pyyhäisivät lippukuntaamme kun menetimme jäsensihteerimme ja hyvän ystävämme, Anneli Jokiniemen, hänen nukkuessaan äkillisesti pois.


Syksyllä 2009 alkoi taas tapahtua kun ihan uusi iso Sudenpentulauma aloitti uusien johtajien vetämänä toimintansa. Vanhemmat jäsenet jatkoivat myös osin uusien vetäjien kanssa.

6.12.2009 vietimme vielä juhlallisempaa lupauskirkkoa kuin tavallisesti. Lippukunnanjohtajallemme, Susanna 'Sussu' Ekbladille, anottiin ja myönnettiin Uudenmaan Partiopiirin Pronssinen Ansiomerkki, joka luovutettiin hänelle lupausten jälkeen juhlavin sanoin Jyrki 'Jykä' Saarisen toimiessa mitalin luovuttajana.

Vuonna 2009 perustettiin myös lippukunnan oma kannustuspalkinto: 'MESTARI'-kuksa. Kuksa jaetaan vuosittain joulujuhlassa hallituksen yksimielisesti nimeämälle jäsenelle. Ensimmäisen kuksan sai ansaitusti Wilma Niemi Tarpojista.


Lohjan KTK lahjoittaa vuosittain rahaa heidän itse valitsemalleen nuorisotyön kohteelle. Vuonna 2010 he valitsivat saajiksi Lohjan alueen Partiolippukunnat. Kaunis kiitos muistamisesta!


Ensimmäinen 'perinjuurin' Solmu syntyi syksyllä -11, kun Sussu ja Ville saivat esikoisensa.

Sammatin Nuorisoseura muisti meitä syksyllä -11 ja saimme heiltä lahjoituksena teltan. Kiitos, se totisesti tuli tarpeeseen!

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.